Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Vameșii moldoveni au lăsat ieri…

Vameșii moldoveni au lăsat ieri să treacă prin vamă o contrabandă de 300000 euro

Aproape 300.000 de pachete cu tigari de contrabanda au descoperite, luni seara, de lucratorii vamali de la Punctul de Trecere a Frontierei Albita, intr-un TIR care venea din Rusia si mergea in Grecia. Potrivit declaratiei directorului Directiei Regionale pentru Accize si Operatiuni Vamale (DRAOV) Iasi, Cristina Ganju, in acest caz s-a folosit metoda „capac”, foarte des utilizata de contrabandisti, pachetele cu tigari Karelia Slims fiind gasite ascunse in spatele unor cutii de bomboane, transmite ziare.com.„Valoarea in vama a tigarilor este de 300.000 de euro, dar pe piata ele valoreaza mult mai mult, aproximativ 800.000 de euro”, a declarat, luni directorul DRAOV Iasi, Cristina Ganju.

La control, soferul, cetatean grec, a declarat ca nu stie nimic despre tigarile camuflate printre bomboane si bezele. Pe numele acestuia a fost intocmit dosar penal pentru contrabanda si prezentare de acte false la organul vamal.

Ancheta a fost preluata de procurorii DIICOT, fiind vorba despre o retea internationala de contrabanda. Aceasta este cea mai importanta captura de tigari de contrabanda din acest an de la granita cu Republica Moldova.

www.ziare.com